HOME           /          GROEP           /          REPERTOIRE           /          OPTREDENS           /          DEMO'S           /          INFO           /        LINKS   


Peter van der Leeuw
Dirigent

Peter van der Leeuw is dirigent van twee koren:
Ad Novum uit Voorburg en het Haagse projectkoor Chavanon. Beide koren voeren veelzijdig repertoire uit, meestal meerstemmig a capella van renaissance tot hedendaags klassiek repertoire.

Met Chavanon maakte hij naast vele Nederlandse optredens tournees naar Parijs, de Auvergne en Zwitserland. Op deze tournees dirigeerde hij ook diverse Franse en Zwitserse koren. Afgelopen zomer vindt een tournee in de Ardennen plaats.

Peter valt regelmatig in als gastdirigent bij andere koren waaronder het Residentie Bachkoor, het kamer- en grootkoor van Leids Studenten Koor & Orkest Collegium Musicum, Popkoor Elan in Noordwijkerhout en Vrouwenkoor Morgana en Politievrouwenkoor De Sirenen in Den Haag. Ook coacht hij vocale ensembles waaronder Otto Voci.

Peter is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservato¬rium in Den Haag met als hoofdvak klassieke zang en heeft een master behaald in het burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn zangstudie volgde hij tevens directie- en ensemble-leidinglessen bij o.a. Theo Goedhart.
Peter is tevens coördinator talentontwikkeling bij De Nationale Opera waar hij verantwoordelijk is voor een talentontwikkelingsprogramma en voor de scouting en doorstroom van operatalent tussen kunstvakopleiding en hoofdpodium. Hij organiseerde bij De Nationale Opera een zesdaagse intensieve workshop voor koordirigenten over operakoor directie. Als workshopdocenten waren Eberhard Friedrich (chef dirigent van het koor van de Bayreuther Festspiele en Hamburischer Staatsoper) en de Ching-Lien Wu (chef dirigente van het koor van De Nationale Opera) door hem aangetrokken.

Als zanger zingt hij de baritonsolo's in diverse oratoria. Daarnaast zingt Peter als remplaçant in het Groot Omroepkoor en in Bachkoor Holland. In de laatste jaren zong hij bij Opera Holland de hoofdrol van Romeo in de moderne opera Romeo en Zeliha in diverse Nederlandse schouwburgen. Ook zong hij Papageno in Mozarts Die Zauberflöte bij Opera Mosset in Frankrijk. Hij zong onder leiding van dirigenten als Jaap van Zweden, Jos van Veldhoven, Jan Willem de Vriend, Celso Antunes, Gijs Leenaars en Peter Dijkstra.

2015-16